Trainingen

Executieve Functies

Onderwijsbureau NANO werkt met Beter Bijles.

Met deze training oefenen kinderen van 8-12 jaar met vaardigheden die vereist zijn bij het leren zoals aandacht, planning, werkgeheugen, doel- en taakgericht gedrag. Leerlingen trainen hierbij hun werkgeheugen en leren hun brein beter kennen. De ouders en leerkracht van een kind worden bij deze training actief betrokken. De training bestaat uit 25 sessies. De training wordt op school gegeven. 

 

Individueel: 55 per uur 

 

Leerstrategieën

Leerstrategieën of studievaardigheden zijn onmisbare  vaardigheden bij het leren. Aan de hand van het boek ‘Zelfregulerend leren’ [Dijkstra, 2015] worden 14 leerstrategieën aangeboden. Allereerst wordt er met behulp van een online test gekeken welke leerstrategieën een leerling al beheerst en waaraan nog gewerkt kan worden. Er wordt vervolgens een persoonlijk leerplan opgesteld op basis waarvan in 10 sessies de leerstrategieën worden aangeboden. 

Individueel 55 euro per uur 

In groep: op aanvraag

Faalangstreductie

Ongeveer 1 op de 10 kinderen heeft last van faalangst. Dit houdt in dat de angst om te falen zo groot is dat kinderen niet meer kunnen functioneren rondom prestatie-momenten. Daardoor presteren zij vaak onder hun kunnen. 

Tijdens onze faalangstreductietraining leren wij kinderen meer over faalangst en hoe dit invloed heeft op hun dagelijks leven. Ze leren strategieën die hen in staat stellen om hier op een gezonde manier mee om te gaan. Aan het einde van de training weten kinderen wat hun valkuilen zijn en wat helpende strategieën zijn om deze te hanteren. Ze staan hierdoor zekerder in hun schoenen en presteren daardoor beter. De training bestaat uit 8 sessies 

Individueel 55 per uur

In groep: op aanvraag


Audioweg 5

1322 AT  Almere

E: info@onderwijsbureaunano.nl

T: 06-8353 0181

 

Openingstijden: 07:00-21:00